Missie van De Zorg Community

Het doel is om dé grootste onafhankelijke zorg community van Nederland te worden met minimaal 100.000 leden. Vanuit De Zorg Community lanceren we de Tommie app, de social media app voor de Zorg. 

Het is onze missie dat zorgmedewerkers zich gehoord voelen en hun stem kunnen laten horen door mee te beslissen zodat zij meer zeggenschap hebben, meer werkplezier ervaren en zich positief uiten over hun werk.

Tommie app - Dé social media app van de Zorg!

De Tommie app biedt toegang tot De Zorg Community waarin zorgmedewerkers, zorgorganisaties, opleidingsinstituten, vakbonden en brancheverenigingen zich verenigen, samenwerken en samen beslissen. Met als doel dé grootste onafhankelijke zorg community van Nederland te worden. 

De Tommie app is dé plek waar zorgmedewerkers en mensen die in de Zorg willen werken (of hebben gewerkt) elkaar kunnen ontmoeten, inspireren, informeren en ondersteunen. Zij kunnen hun verhalen, vragen, tips, ideeën, uitdagingen en mening delen met collega’s en organisaties uit verschillende zorgsectoren. 

Iedereen die in de Zorg werkt, wil werken of heeft gewerkt mag lid worden en de Tommie app gratis downloaden en steunt daarmee ook direct De Zorg Community!

Maatschappelijke doelen

Wanneer zorgmedewerkers meer werkplezier ervaren gaan ze zich positiever uiten over hun werk wat indirect zorg voor meer interesse in de zorg bij potentiële nieuwe zorgmedewerkers.

Het ervaren van meer werkplezier en positief uiten draagt bij aan de 2 belangrijkste maatschappelijke doelen van Tommie | De Zorg Community:

  1. Behouden van zorgmedewerkers
  2. Instroom van nieuwe zorgmedewerkers

Meer zeggenschap en samen beslissen

Via de Tommie app gaan we middels opiniepeilingen de zorgmedewerkers laten meebeslissen over allerlei onderwerpen in verschillende zorgsectoren.

De uitkomt van deze opiniepeilingen gaan we landelijk publiceren of ter discussie brengen bij de juiste partijen om op deze manier de stem van de zorgmedewerkers te laten horen.

Het is belangrijk dat alle zorgmedewerkers, zorgorganisaties, opleidingsinstituten, vakbonden en brancheverenigingen in Nederland samenwerken, en samen beslissen om de Zorg weer werkbaar te maken! Met meer werkplezier, waardering, meer zeggenschap en méér collega’s. Door ons te verenigen, samen te werken en met elkaar besluiten te nemen, vormen we een eenheid.. Zodat er nu écht iets gaat veranderen!

Hieronder een visuele weergave van de 2 doelgroepen (zorgmedewerkers en potentiële nieuwe zorgmedewerkers) in De Zorg Community en wat de Tommie app voor hun kan betekenen en hoe dit gaat bijdragen aan de 2 maatschappelijke doelen.

Over De Zorg Communitie

Tommie | De Zorg Community brengt de Zorg weer dichter bij elkaar. Zo kunnen zorgmedewerkers, zorgorganisaties, opleidingsinstituten, vakbonden en brancheverenigingen via de Tommie app met elkaar verbinden, samenwerken, innoveren, samen beslissen en van elkaar leren.

De Zorg Community is een initiatief van Tommie Niessen. Tommie is verpleegkundige, auteur en spreker die schrijft over de ervaringen die hij opdoet tijdens zijn werk als verpleegkundige, waarmee hij de zorg op een positieve en vooral realistische manier op de kaart wil zetten. Tommie kreeg landelijke bekendheid met zijn in 2018 uitgekomen boek ‘Tommie in de zorg’. De afgelopen jaren is hij naast zijn werk in de zorg en het geven van lezingen en workshops met name actief geweest op diverse social media kanalen waar hij meer dan 200.000 volgers heeft. Tommie wil zijn bekendheid nu inzetten en gebruiken om de zorgmedewerkers een landelijke stem te geven. “De zorgverleners hebben mij jarenlang online gevolgd zodat ik mijn stem kon laten horen, nu is het tijd dat ik met mijn bekendheid de zorgverleners help om hún stem te laten horen!”.

Met de Tommie app en De Zorg Community willen Tommie en zijn team de Zorgsector weer samenbrengen en laten samenwerken. Het is tijd dat we het zelf gaan doen! 

Alleen samen kunnen we de Zorg verbeteren! 💪

Visie van De Zorg Community

Onze visie is het hebben van een zorgsector waarin voldoende zorgmedewerkers beschikbaar zijn en zij de erkenning krijgen die ze verdienen, het werkplezier ervaren, zeggenschap hebben en hun trotsheid als zorgmedewerkers uiten. We zien een zorgsector waarin zorgmedewerkers worden gezien als de belangrijkste bouwstenen van de gezondheidszorg en waarin hun ervaring en expertise volledig worden benut.

Onze visie laat zien dat zorgmedewerkers, zorgorganisaties, vakbonden en brancheverenigingen als een hechte community met elkaar verbinden, samenwerken, innoveren, van elkaar leren, samen beslissen, en naar elkaar luisteren!